Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

O Χρυσ. Βούζας δεν προτίθεται να στηρίξει στο β’ γύρο τον Δημήτρη Ρογκότη

Ο ΧΡΥΣ. ΒΟΥΖΑΣ
Τα μέλη και τους φίλους της να ψηφίσουν με ελεύθερη βούληση, ως ελεύθεροι πολίτες στο β’ γύρο των εκλογών στο Δήμο Ζίτσας, καλεί η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του Χρυσόστομου Βούζα.
Με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός ευχαριστεί όσους τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών και δηλώνει, ότι θα είναι «παρών» για το συμφέρον του Δήμου. Παράλληλα, με δική του ανακοίνωση, ο νυν δήμαρχος Πασσαρώνος και υποψήφιος δήμαρχος Σάκης Βλέτσας -θ’ αναμετρηθεί με τον Δημήτρη Ρογκότη στο β’ γύρο-, ευχαριστεί και εκείνος όσους πολίτες τον ψήφισαν και τους καλεί να εμπιστευθούν το συνδυασμό του, ανεξάρτητα από κόμματα.


Πιο αναλυτικά, ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Χρυσοστ. Βούζας σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «επειδή από το βράδυ της Κυριακής γίνεται λόγος και διατυπώνονται υπονοούμενα, για τη στάση της παράταξης στο β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, σε ό, τι μας αφορά δηλώνουμε, ότι ουδέποτε είχαμε, ουδέποτε συγκροτήσαμε, ουδέποτε συμμετείχαμε στη δημιουργία μηχανισμών και στρατών. Δυστυχώς κάποιοι- κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια- θεωρούν, ότι προτιθέμεθα και μπορούμε να κατευθύνουμε αγεληδόν ενεργούς πολίτες που με τη στάση τους απέδειξαν, ότι ξέρουν ν’ αντιστέκονται σε κομματικά κελεύσματα και πολιτικές ντιρεκτίβες».
Κάνει λόγο, μάλιστα, για ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, οι οποίοι «είναι σε όλους γνωστοί. Η προσπάθειά τους δεν απέδωσε πλήρως και αρκετοί συμπατριώτες μας αρνήθηκαν τις συναλλαγές και τις υπόγειες συμφωνίες στο φόντο προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων»!
Φαίνεται λοιπόν από τα λεγόμενα του κ. Βούζα, πως δεν προτίθεται να στηρίξει στο β’ γύρο τον Δημήτρη Ρογκότη, με τον οποίο ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΑΚΗΣ ΒΛΕΤΣΑΣΑπό την πλευρά του, ο Σάκης Βλέτσας, που εξασφάλισε την πρωτιά στον α’ γύρο των εκλογών, σημειώνει, πως «η ψήφος των πολιτών καθοδηγείται πάντα αποκλειστικά και μόνον από την ελεύθερη συνείδησή τους».
Ο δήμαρχος Πασσαρώνος «με ένα συνδυασμό πολυσυλλεκτικό, με υποψηφίους προερχόμενος από όλους τους πολιτικούς χώρους, με όραμα, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά» δεσμεύεται να «δώσουμε όλες τις δυνάμεις και την εμπειρίας μας, για να επιλυθούν τα προβλήματα που μας απασχολούν στο νέο Δήμο Ζίτσας. Εμείς θα λειτουργήσουμε με μόνη σκέψη την ανάπτυξη του Δήμου και των χωριών μας και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε υποκαταστήματα πολιτικών προσώπων ή μηχανισμών. Ζητάμε ανεξάρτητα από την πολιτική προτίμησή σας να μας εμπιστευτείτε και με την ψήφο σας στο β’ γύρο, να μας δώσετε τη δύναμη να συνεχίζουμε μαζί την προσπάθεια για ένα Δήμο Ζίτσας, όπως τον θέλουμε όλοι μας».
Ο ΧΡΥΣ. ΒΟΥΖΑΣ