Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Την Κυριακή οι Θεσπρωτοί επιλέγουν πρόσωπα

Τη βεβαιότητά του για τη νικηφόρα έκβαση του προεκλογικού αγώνα, εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην κεντρική προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε στην Ηγουμενίτσα το βράδυ της Τρίτης. 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και στήριξης προς όλους τους πολίτες, που πιστεύουν στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που προσδοκούν στην ανάπτυξη της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου:

«Την Κυριακή, υπογράμμισε,   το μόνο που  διακυβεύεται είναι  το μέλλον  της Θεσπρωτίας, οι δικές σας πραγματικές ανάγκες, η ανάπτυξη της ενιαίας Ηπείρου.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της Θεσπρωτίας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων,  και τα εξής:
«Ξεκινάμε το σχεδιασμό των μεγάλων παρεμβάσεων και δίνουμε τη λύση στα  προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Θέτουμε σε άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση των υποδομών για τον τουρισμό, ώστε να αποκτήσουν όλες οι  τουριστικές περιοχές επαρκή δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αναλαμβάνουμε να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα των κτηνοτρόφων και των καλλιεργητών:

Προχωρούμε τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων τους, παρεμβαίνουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υπερχείλιση του Καλαμά.

Προωθούμε λύσεις για τα  απαξιωμένα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα.

Ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα χωρίς υποδομές δεν γίνονται. 

Αναβαθμίζουμε το οδικό δίκτυο, ολοκληρώνουμε την οδική σύνδεση της Εγνατίας με το Σούλι, προωθούμε τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης με τη Σαγιάδα και τους Αγίους Σαράντα.

Προωθούμε την κατασκευή εμπορευματικού σταθμού κοντά στο λιμάνι, αλλά και δίνουμε μάχη για την δημοπράτηση της Γ φάσης,  που ενώ τη σταμάτησαν, ούτε καν την υπόσχεσή τους για δημοπράτηση εντός του περασμένου Αυγούστου δεν τήρησαν.


 Η Θεσπρωτία θα αποκτήσει νέα δυναμική με την κατασκευή της Ιόνιας οδού και της παραλιακής προς Πρέβεζα. Η Ιόνια οδός σήμερα όμως καρκινοβατεί. Όσοι έχουν θέση ευθύνης, δεν μιλήσανε, δεν μιλάνε.

Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις με τις κατάλληλες υποδομές, με τη δημιουργία γραφείου για τις νέες επενδύσεις.

Ενθαρρύνουμε και προωθούμε τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα.

Η ορεινή Θεσπρωτία, το Φιλιάτι, το Σούλι, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά για την παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι κτηνοτρόφοι όμως έμειναν αβοήθητοι, η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» αντί να επενδύσει στην ηπειρώτικη κτηνοτροφία, προσέφυγε  στο Βόλο  για αγορά γάλακτος.

Αλήθεια γιατί; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται;

Δίνουμε έμφαση στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Δημιουργούμε δίκτυο αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων.

 Συντηρούμε και αναδεικνύουμε τα μνημεία μας, προωθούμε την ενιαία   προβολή του τουρισμού της Ηπείρου, συνδέουμε τον θαλάσσιο με τον ορεινό τουρισμό.  Επιδιώκουμε την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, την επιμήκυνση της τουριστικής  περιόδου.

Απλώνουμε χέρι βοήθειας στους ανήμπορους συμπατριώτες μας.

Δημιουργούμε Όργανο για τις κοινωνικές δομές. Όπως ακριβώς έχουμε κάνει και στο νομό Ιωαννίνων. Ειδικά σήμερα που και οι δομές αυτές, μπήκαν στη μέγγενη του μνημονίου, η χρησιμότητά τους είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Ενισχύουμε τις δομές υγείας, ολοκληρώνουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στηρίζουμε τη λειτουργία του ΤΕΙ, προωθούμε την τηλεεκπαίδευση στα σχολεία, ενισχύουμε την προσχολική μέριμνα.