Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Διαπιστώσεις και δηλώσεις: 3 κλικ αριστερά

3 κλικ αριστερά
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Μαντάς, πλαισιωμένος  από συνεργάτες και υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους στα "3 κλικ αριστερά", περιόδευσε τις τελευταίες μέρες σε πολλές περιοχές της πόλης διαπιστώνοντας την πραγματική κατάσταση και συζήτησε με πολλούς συμπολίτες, που εξέθεσαν τα προβλήματα κάθε μιάς και το τί περιμένουν από την νέα Δημοτική Αρχή.

Στο Νησί, με τον Κώστα Νέο και την Αλέκα Μαντζούτσου, ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε:
«Γνωρίζουμε όλοι το πόσο σημαντικό είναι το νησί στο ευρύτερο οικοσύστημα της Λίμνης, σαν τόπος ιστορικού, πολιτισμικού και περιβαλλοντικού προορισμού και πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό στολίδι.
Ταυτόχρονα εμείς θεωρούμε ότι το Νησί μπορεί και πρέπει να είναι ένας ζωντανός οικισμός. Σε αυτό το πνεύμα, τα αιτήματα των κατοίκων για λελογισμένη επέκταση του οικισμού, αντιμετώπιση του προβλήματος της πιο συχνής επικοινωνίας (είτε με πλωτά μέσα είτε με σταθερή δίοδο –θέματα που χρειάζονται μελέτη βεβαίως) και για την σύνδεση του πολύπαθου αποχετευτικού τά θεωρούμε βάσιμα και μέσα σ' αυτή την προοπτική».

Το  εργοτάξιο του Δήμου  ο Χρήστος Μαντάς επισκέφτηκε με τον Σωτήρη Σέρμπο και, αφού μίλησε στους εργαζόμενους, δήλωσε:
«Έχουμε βρεθεί εδώ πολλές φορές.
Σε λίγο καιρό τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιό δύσκολα και εδώ, ιδιαίτερα διότι προβλέπεται να βρεθούν στην ανεργία εκατοντάδες συμβασιούχοι, όμηροι της διαχρονικά απαράδεκτης αυτής πληγής, της πρόσληψης με σύμβαση χρόνου-έργου.
Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .
Ενώ υπάρχουν τεράστια κενά όπως για παράδειγμα στην υπηρεσία πρασίνου, που μόλις με 18 {!!!} εργαζόμενους καλύπτει το σύνολο του Δήμου.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε την συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης με την ράμπα πλυσίματος των απορριμματοφόρων δίπλα στη Λίμνη.
Απαιτούμε να κληθούν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και να δώσουν άμεση λύση καταλογίζοντας και τις ανάλογες ευθύνες.
Το 2010 ο Δήμος Ιωαννιτών παρουσιάζει τραγική καθυστέρηση στην διαχείριση των απορριμμάτων. Πέρα από τα καθημερινά προβλήματα που όλοι τα ζούμε είναι απαράδεκτο το ότι δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για την ανακύκλωση   εκτός από τις  «ανταγωνιστικές φιέστες». Η διαλογή στη πηγή, η κομποστοποίηση και η τελική αποκομιδή υπολειμμάτων είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος.
Και βέβαια δεν είναι δυνατόν σε αυτό το «παιχνίδι με τα σκουπίδια» οι πολίτες να είναι αδιάφοροι.
Πρέπει επιτέλους να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να επιβάλλουμε την ανακύκλωση παντού, κόντρα στα κερδοσκοπικά σχέδια για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Στην Πατριάρχου Αθηναγόρα και στα Καρδαμίτσια ο Χρήστος Μαντάς περιόδευσε με τον Κώστα Τριάντη και τον Λάζαρο Κωστανάσιο.
Η οδός Πατρ. Αθηναγόρα είναι ένας εγκαταλειμμένος δρόμος στο κέντρο της πόλης. Δεν έχει συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο, πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει μαζί με τα υπόγεια των σπιτιών, και κανείς δεν γνωρίζει αν είναι μονόδρομος και σε ποια κατεύθυνση. Είναι μια κατάσταση των παλαιών δεκαετιών.
Η αντιπροσωπεία μας δεσμεύθηκε να επανέλθει στην περιοχή δίνοντας ένα δυναμικό "παρών" προκειμένου η οργή των κατοίκων, που έχει φτάσει «στο κόκκινο» να μετατραπεί σε συστηματική προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Τα Καρδαμίτσια ίσως είναι η πιο χαρακτηριστική περιοχή της πόλης που οικοδομείται με ανύπαρκτες υποδομές και σχεδιασμό.
«Όλα τα Γιάννενα γνωρίζουν την αθλιότητα που επικρατεί στην περιοχή» δήλωσε ο Χρήστος Μαντάς.
Και συνέχισε: «Για τί να πρωτομιλήσει κανείς; Για τους άθλιους δρόμους που γίνονται ποτάμια όταν βρέχει, για την τραγωδία του αποχετευτικού, για την ανυπαρξία ελεύθερων χώρων;
Η μοναδική διέξοδος είναι οι κάτοικοι να αναλάβουν μια αγωνιστική προσπάθεια διεκδίκησης των αυτονόητων και να τήν επιβάλλουν ενάντια σ' αυτούς που για πολλά χρόνια τούς αντιμετωπίζουν ως πολίτες τρίτης κατηγορίας. Θα είμαστε σταθερά στο πλευρό τους».