Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο πανικός κακός σύμβουλος του κ. Ευ. Αργύρη

Βαγ­γέλης Αργύρης
Ο κ. Ευάγγελος Αργύρης, με ψεύδη και λάσπες ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα, με ψεύδη και λάσπες τον ολοκληρώνει. Ο πανικός του ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, είναι ολοφάνερο ότι τον οδηγεί στην παραπληροφόρηση και στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Δυστυχώς  σήμερα αποδείχτηκε ότι έχει και πλήρη άγνοια από Δημόσια Διοίκηση, γεγονός τραγικό για έναν διεκδικητή της αιρετής Περιφέρειας.      


Ο κ. Αργύρης, παρότι χρημάτισε υφυπουργός Γεωργίας,  δεν γνωρίζει ακόμη και  τώρα  το διοικητικό καθεστώς του ΓΟΕΒ Λεκάνης Ιωαννίνων. Αγνοεί και βασικές αρχές διοίκησης:  Είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός, που υποστηρίζει ότι μια υφιστάμενη  διοικητική μονάδα όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μπορεί να θέτει αυθαίρετα και χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, υπό τη διοίκησή της, έναν ανεξάρτητο Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας. Ένα Οργανισμό, όπως ο Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων, που υπάγεται στην αρμοδιότητα προϊστάμενης βαθμίδας διοίκησης ήτοι στο Υπουργείο Γεωργίας και κατά μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του,  στην Περιφέρεια Ηπείρου,  η οποία  ορίζει  τη διοίκησή του.  Για το λόγο αυτό άλλωστε πρόεδρος του Γ.Ο.Ε.Β. Ιωαννίνων  είναι   υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ και η αλληλογραφία για την χρηματοδότηση έργων των ΓΟΕΒ -ΤΟΕΒ γίνεται μέσω της Περιφέρειας.

Δεν του ήταν δύσκολο να μάθει την αλήθεια.  Δεν το έπραξε. Είναι φανερό ότι   δεν τον ενδιαφέρει η αποκατάσταση των ζημιών, αλλά πως θα κατασκευάσει ενόχους, αποδίδοντας ακόμη και ανύπαρκτες προθέσεις στον κ. Καχριμάνη. 

Η αλήθεια, όσο και αν αυτό τον ενοχλεί, είναι μια: Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ήταν οι μόνοι που ανέλαβαν πρωτοβουλίες  και γίνονται παρεμβάσεις για καθαρισμό των τάφρων, ήταν παρόντες στη μάχη για την άμβλυνση των προβλημάτων από τις πλημμύρες και η μόνη τους έγνοια ήταν και είναι πως θα αποκαταστήσουν, χωρίς καμία διάκριση,  τις ζημιές που έχουν υποστεί οι  κάτοικοι του Λεκανοπεδίου.

Θα περιμέναμε, έστω και την τελευταία ώρα, από τον κ. Αργύρη, να ασχοληθεί και να δώσει εξηγήσεις για τη μακροχρόνια σιωπή του  για τα μεγάλα  ζητήματα του τόπου.  Αντί αυτού κατέφυγε  σε φτηνό λαϊκισμό και ψεύδη για δήθεν χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Νομαρχίας από τον κ. Αλεξ. Καχριμάνη για τον προεκλογικό του αγώνα, όταν είναι γνωστό σε όλους - και μπορεί εύκολα να εξακριβωθεί και από τον ίδιο-  ότι ο κ. Καχριμάνης, πριν ακόμη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, κινείται αποκλειστικά και μόνο με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο.

Δυστυχώς και με τις τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών, επιβεβαίωσε  αυτό που του καταλογίζουν οι Ηπειρώτες: Ήταν απών από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου, ασχολείται με την παραπολιτική και όχι με την πολιτική.