Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Δημιουργία  ασφαλούς   οδικού δικτύου, που θα ενώνει την Πρέβεζα με  τους μεγάλους άξονες.    Βελτίωση του υπάρχοντος τοπικού δικτύου, ώστε να μη θρηνούμε από τους τροχούς νέους ανθρώπους, κυρίως κάθε καλοκαίρι. Δίνεται έμφαση  στην επιτάχυνση των εργασιών  του οδικού άξονα Αμβρακία – Άκτιο.  Στην οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό στη Φιλιππιάδα, με στόχο τη σύνδεση των Ιωαννίνων με το αεροδρόμιο του Ακτίου.  Στην οδική σύνδεση Παραμυθιάς – Μεσοποτάμου, στην αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου του Νομού, στην κατασκευή περιφερειακού δρόμου στην Πάργα.
Στην οδική σύνδεση του Θεσπρωτικού με τον κόμβο της Εγνατίας. Έργο που ήδη βρίσκεται στη φάση υλοποίησης στο Νομό Ιωαννίνων.   Στη βελτίωση της παραλιακής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας, και την κατασκευή κόμβων. 
Επιθετική τουριστική προβολή του Ν. Πρέβεζας, μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο για όλη την Ήπειρο.   Βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης της Πάργας και των παράλιων περιοχών.

Αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής του Ζηρού, των πηγών Αχέροντα, τη βελτίωση της παράκτιας ζώνης.

Κατασκευή μαρίνας στην Πρέβεζα,  θα επιδιωχθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πρέβεζας με τα Ιόνια Νησιά.

Συντήρηση – ανάδειξη – προβολή των Αρχαιολογικών χώρων, ενετικών και βυζαντινών μνημείων, με επίκεντρο την Αρχαία Νικόπολη και προώθηση της δημιουργίας Αρχαιολογικού Πάρκου.

Λήψη μέτρων για  την προστασία των πηγών Αγίου Γεωργίου, και την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Αμβρακικού  και των ποταμών.

Προώθηση δράσεων  για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, των  ιατρικών αποβλήτων,  των αποβλήτων από τα ελαιοτριβεία.

Ανάληψη πρωτοβουλιών για τον χωροταξικό – πολεοδομικό σχεδιασμό, για την προστασία και ανάδειξη του Αισθητικού δάσους της Νικόπολης.

Προώθηση κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Έργα κατά της διάβρωσης των ακτών της Πρέβεζας.

Κατασκευή νηπιαγωγείων, προσθήκες για τις ανάγκες των ολοήμερων σχολείων, αναπαλαίωση παλαιών διδακτηρίων για να χρησιμοποιηθούν ως πολιτιστικά κέντρα σε χωριά που έπαψαν  να έχουν μαθητές. Κατασκευή σύγχρονου διδακτηρίου για το Μουσικό σχολείο, βελτίωση των  κτιριακών εγκαταστάσεων  της Ανώτερης Σχολής Εμπορικού Ναυτικού.

Στήριξη της λειτουργίας του ΤΕΙ.

Αναβάθμιση  του λιμανιού της Πρέβεζας σύμφωνα με το μάστερ πλαν του ΥΠΕΧΩΔΕ και την επισκευή του κρηπιδώματος του παλιού λιμανιού μέχρι το Τουριστικό Περίπτερο.

Λήψη μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των αγροτών από  Λούρο, Αχέροντα, Κοκκυτό.   Ολοκλήρωση των αρδευτικών υψηλής ζώνης Λάμαρης, των  αναδασμών Βαλανιδοράχης, Άνω Ρου Αχέροντα και Αμμουδιάς.  

Στήριξη της αλιείας, με  εκβάθυνση τμημάτων της λιμνοθάλασσας του Αμβρακικού,  εκσυγχρονισμό των   υδατοκαλλιεργειών, κατασκευή,  αλιευτικού  καταφύγιου στην Καστροσυκιά, αξιοποίηση του Ιχθυογεννητικού Σταθμού Πρέβεζας.  Απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων από τον Αμβρακικό, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει.

Εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου, μέχρι την κατασκευή νέου,    εξοπλισμός των Κέντρων Υγείας,  δημιουργία νέων κέντρων αστικού τύπου, για τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και τις ανάγκες των χιλιάδων τουριστών την καλοκαιρινή  περίοδο.

Στήριξη των κοινωνικών δομών

Ολοκλήρωση των υποδομών στη ΒΙΠΕ.

Νομιμοποίηση των πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια εκσυγχρονισμός τους, ώστε να μπορούν να παράγουν ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα.

«Όλα αυτά δεν είναι σχέδια επί χάρτου. Είναι δράσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν. Είναι δράσεις για τις οποίες δώσαμε ήδη εξετάσεις».